Hmm to co atakujemy z grubej rury server Artemisa jak wystartuje?? Wiemy juz ze stabilny dosc jest i dziala poki my na nim jestesmy^^ Zapowiada sie ciekawie jak robiony jest z pomyslami fabularnymi zapewne Laguny!
Tylko zintegrujmy sie tak ladnie wszyscy...SMYKu Ty tez z zonka mile widziany i wogole wszyscy co wy na to?? Bo chyba nic innego nie zapowiada sie na start godne uwagi :P
Zatopny te zle wspomnienia i dokopny im majac rowne szanse startujac odrazu a nie tak jak wtedy troszku pozniej sie wbilismy :)
po jakimś czasie grania Art nie wywarł na mnie zbyt dobrego wrażenia, jak nadal będzie kierował sie prywatą to ja w to nie wchodzę, nie wiem jak K. U Arta byli równi i równiejsi niestety. Może to się zmieniło nie wiem. Pożyjemy zobaczymy.
tak temat EW umarł przynajmniej na jakis czas...,Eternal też nie ma określonej daty startu wiec trudno cos wiecej powiedziec, no wiec ja narazie zostane na Papugach tym bardziej ze coraz wiecej ludzi tam zagląda ot chocby Cony zawitał :D
Widzę, że Artemis tu zagląda :)
Więc proponuje zrobić w regulaminie nowego serwa listę osób, którym trzeba ustępować ze spota. Pozwoli to uniknąć zbędnych dyskusji, i banów/warnów.
czart, obiecywales mi dzien wczesniej, ze nie bedziesz kłucił sie na /post, mało tego.. przepraszałeś mnie. A to ze nie dostałem ani 1 raportu na Muczaczo, to twoja sprawa. Gdyby ktoś raczył mi wysłać screeny w których ewidentnie było by widac 'prześladowanie' to miał bym podstawy, zeby zareagować. Co do ksucia - będzie w 100% dozwolone, a to przez doświadczenie z niektórymi osobami z unseliee, które nie raczyły mi powiedziec o tym co sie dzieje, a pozniej wymagały zebym ja o tym wiedział.
Bez sensu jest rozpamiętywanie wydarzeń z nieistniejącego serwera i pisanie ile zrobiłem ss.
Hmm...a jeśli za kłótnię uważasz wyrażenie swojej (mojej opinii) o niektórych sprawach, i z braku merytorycznych argumentów rozdawać masz bany/warny, to raczej nie chcę grać na takim serwerze.
pozdro
K.
p.s.
Kolejna rada do regulaminu serwera, określ od ilu zabić przez 1 gracza na dobę/godzinę liczy się prześladowanie - unikniesz nadmiernej ilości raportów z pojedynczymi przypadkami kilowania. :)
K.
[ Dodano: 2008-03-10, 11:18 ]
hmmm...ktoś pisał ze projekt łączenia serwów upadł.
Może coś więcej o tym ktoś napisze?
nie upadł, prowadzone są tajne prace, bo gracze zabardzo spamowali mi na forum.
Obecnie jestem w trakcie przygotowywania systemu Power UP'ów
Co do KS/PK - dozwolone w 100% - nie bede tracił czasu na kontrolowanie tego, skoro itak znając życie nikt screenów wysyłał nie będzie... i zeby nie było później ze kogoś faworyzuje.
/post wyłącze prawdopodobnie całkiem, albo zrobie osobny mocno rozbudowany podpunkt, w którym będą dokładne informacje na temat tego, co w shoucie będzie dostępne.
hmm gdzieś grałem na jakimś serwerze gdzie grał Muczaczo(on chyba z Free jest) i wiem że przejawiał on skłonności "sadystyczne" w stosunku do innych graczy..coś jak Egzequtor tyle ze ten miał jeszcze niewypazony język co go wiele razy zgubiło ^^^
SMYKu, ja naprawde wiele zniose, wszelkie ks/pk, ale zamykanie ust(klawiatury) jest nie fer. Taki muczaczo był upierdliwy i bezczelny, ale ani poksuł ani popkował powaznie.Wiesz, ze z bufem AlionE mało kto mógł poksuć, pkowac moze wiecej mogło ale to ze wzajemnaścia z mojej strony :) . W moim osobistym sporze z Artemisem chodzi o podejście do sprawy.
Za pisanie na /post były bany/warny, a za chamskie zachowanie na serwie ...kupa :(
pozdro
K.
[ Dodano: 2008-03-11, 15:55 ]
Do Artemisa
----------------
Twój serwer naprawdę był fajny, ale chamstwo trzeba tępić.
Ja nie namawiałem Gildii, żeby odeszła ze mną z serwa.
To, że odeszli - ci co odeszli - to ich osobista decyzja.
Jeszcze raz napisze SERW ARTEMISA BYŁ FAJNY, ŻAŁUJE, ŻE JUŻ TAM NIE GRAMY.
K.
[ Dodano: 2008-03-11, 15:56 ]
SMYKu, ja naprawde wiele zniose, wszelkie ks/pk, ale zamykanie ust(klawiatury) jest nie fer. Taki muczaczo był upierdliwy i bezczelny, ale ani poksuł ani popkował powaznie.Wiesz, ze z bufem AlionE mało kto mógł poksuć, pkowac moze wiecej mogło ale to ze wzajemnaścia z mojej strony :) . W moim osobistym sporze z Artemisem chodzi o podejście do sprawy.
Za pisanie na /post były bany/warny, a za chamskie zachowanie na serwie ...kupa :(
CzarT, warny/bany były za niewykonywanie poleceń admina, a nie pisanie na post. Zostałeś kilka razy upomniany, że jeśli nie skończysz spamować, to poleci warnik - i tak się stało. Muczaczo czy kto to tam był na tej postaci drugiej zastosował się, i ew. odpisywał na twoje pytania/oskrażenia... które do zbyt miłych nie należały (pamietam zwroty 'cham' 'noob') wypowiadane przez osoby które aktualnie dołączały do "rozmowy" którą prowadziłeś wraz z tym drugim. Jeszcze później twoja córka weszła, żeby mnie troche podenerwować, i bronić cię(nie ukrywajać że była w 100% stronnicza, i nie trafiały do niej żadne argumenty)
Informowałem także, że jeśli dostane screeny na których zobacze 'chamstwo' albo prześladowanie muczaczo, to zareaguje. Dla mnie, puki nie będzie dowodów to osoba oskarżona nie jest winna, a w przypadku sytuacji, w której dodatkowo kłamie ponosi podwójną karę. Dowodów nie dostałem - więc wszystko co pisałeś zostało uznane za pomówienie.
Co do pomysłów 'fabularnych' o których wspominał Maniek - no cóż, tutaj fabuła będzie podstawą. A nieznając jej nawet się nie zarejestruje na serwerze. Skrypt rejestracji będzie podobny do tego, który jest do znalezienia na PapugiMu.
heheh tylko nie powiel błędu papug i przy rejestracji nie nazwij miejasca do wstawienia ukrytych słów opisem "tajne hasło", bo co niektórzy(tak ma miejsce na Papugach) myślą żę w tym miejscu potwierdza się hasło do konta i sypią jednym ciągiem bez zastanowienia własne hasło zamiast te wyrazy a potem lecą na SB na forum i wypisują że nie da sie zarejestrować(w sumie to nie ich wina tylko nieprzemyslana nazwa ramki)
do Artemisa
----------------
Mogłem napisac ze ktos po chamsku postepuje, ale na 100% nie napisałem do nikogo , ze jest cham, zresztaq co bedziemy rozpamietywac sprawy z serwa ktorego nie ma.
Ale czytaj dokładnie co ktos pisze, bo jednak jest roznica....
Odp. Srodkowa - dlaczego?
otoż
A) dzialaja na jego servie hacki -_-
B) jego ,,zabezpieczenia" nie blokuja portow - z niczego mozna miec wingi 3 lv dowod? prosze , dajcie mi obojetnie jaki serv na ver 1.04x ver zrobice mi acc i dajcie login i haslo - i robie wingi kazdego lv 3 :] , pozatym admin chuja sprawdzi a dlaczego? Item dostaje Swoj kod ^^ poprostu - tak jakby go sprac :] i jest ,,prawdziwy" ;d
C) Jak dla mnie (ale to i tak tylko moje slowa) MuO juz z czasem sie nudzi... aktualnie sprzedaje juz boty , etc na allegro do Mu ;/ C++ Visual... , delphi 5 lat nauki i skutki :) MuO nie kryje przedemna zadnej tajemnicy ;)
D) NIE PYTAC , JAK , POWIEDZ JAK , ZROB MI JESZCZE JEDNE DLA TEGO I TEGO BO POTRZEBUJE - robie 1 wingi max i koniec
Niestety wingi wychodza bez opcji :(.. feniek tez wychodzi :d pozdrawiam :)
-------------
Wiec jezeli Chcecie isc na server boskiego admina artemisa ktory mysli iz zrobil server to wszystko potrafi :] to droga wolna ;] jak need ktos wingi 3 lv pisac :) ps.
Kod:
http://play4fun.dyn.pl P4F oN | PYTANIA,PROBLEMY ITP? PISAĆ NA FORUM
zapraszam :) , ja tam nie gram :P bo qzyn mi bana wlepil na start na ip ^^ w sobote pojade do niego to mi zdejmie ;) , pozdrawiam wszystkich :) ze starego SQUadu ;]
Blizard, to nie ja gram na hackach, to nie udaje pr0 który wszystko potrafi, to nie ja jestem homofobem, to nie ja jestem niedowartościowany. Chcesz? Postawie test tylko dla Ciebie - warunek jeden - w pierwszym dniu zrób mi wingi 3lvl.
Idziesz na ten układ?
A co do portów - porty nie maja nic wspólnego z wingami 3lvl. Powiedz coś więcej na ten temat, bo jak narazie wydajesz mi się osobą która myśli, że wszystko potrafi - dziwne tylko, bo STAC blokuje porty GS'a i nie używa join servera... bez specialnego zaszyfrowanego hasła nie wyślesz pakietów do GS'a...
Sprawdzimy się? :] czy wymiękasz?
ps. czemu nie jest prwadziwy? Każde pranie można sparwdzić - serial number to nie wszystko - wystarczy zobaczyć czy pranie się powiodło, i jaki był jego rezultat. Pozatym... czy ja musze to sprawdzać? Ktoś mi za to płaci?^^ Ty itak masz u mnie bana na hosta/ip więc co chcesz udowodnić? Jak narazie, jesteś jedyną osobą z unseliee której nie chciał bym zobaczyć na swoim serwie, i jedyną która nie chce u mnie grać.
skocz mi ^^ powiem Ci tylko to :) aha a dowod? prosze:
ps. jezu... czy Ty mnie masz naprawde za nooba o.o nawet z banem Ci moge sie wbic na server omg... zal :d jedyna osoba ktora wie co potrafie jest maniek ^.^ pozdro dla Ciebie :)
ps2. to nie ja sciagam gotowce , pytam sie po forum o pomoc , a pozniej oglaszam sie wielkim adminem i daje bany gracza ktorzy sa niewinni ;] inaczej mowiac wkurzeni przez innego ^^ , chamskie zachowanie , poniewaz wielu graczy nie umie grac normalnie i Swoja wyzszosc musza ukazac w postaci KS , PK , mocnych slowek , i jakos oni nie zostali ukarani tylko czart ^^ za ,,niesluchanie admina" lolx , to ciekawe czemu tamci nie dostali ^^
ps3. nie no jezeli Jestes od wiekszego czasu w Unseliee to nic do Ciebie nie mam i sorry , ale jezeli dolaczyles sie od tego Twojego serva to .. ^.-'...
ps4. sry nie porty a pakiety ;]
ps5. przedchwila znowu sie bawilem :)
Dowody nie zbyt wiele znaczą... bo równie mogłeś je wysłać do Clienta a nie na serwer - choć nie mówie, że Ci nie wierze... bo sam kiedyś się bawiłem pakietami, i można je wysyłać na każdej wersji... wysyłasz je prosto do gameservera, tylko powiedz mi, jak ty chcesz je wysłać do mojego gameservera, gdy dostęp do niego będzie zablokowany przez STAC, gdzie wyślesz te pakiety?
Cytat:
ps2. to nie ja sciagam gotowce , pytam sie po forum o pomoc , a pozniej oglaszam sie wielkim adminem i daje bany gracza ktorzy sa niewinni ;] inaczej mowiac wkurzeni przez innego ^^ , chamskie zachowanie , poniewaz wielu graczy nie umie grac normalnie i Swoja wyzszosc musza ukazac w postaci KS , PK , mocnych slowek , i jakos oni nie zostali ukarani tylko czart ^^ za ,,niesluchanie admina" lolx , to ciekawe czemu tamci nie dostali ^^
1. graczOM a nie graczA
2. Ja nie pisałem nigdzie, że jestem wielki, a polska scena MuO upada coraz bardziej, i przez osoby z twoim myśleniem niebawem nie zobaczysz juz zadnych darmowych gier/darmowych prywatnych serwerow long term. Czemu? odpowiedz jest prosta - robisz cos za darmo i tracisz swój czas, a ludzie jeszcze maja do Ciebie pretensje. Itak wystarczy spojżeć jak spadła ilość serwerów... 2 lata temu na GC było po 10 stron, a teraz? 2 strony z serwerami z czego 80% to exp 1k+
3. CzarT był winny, bo pare minut wczesniej został poinformowany, że jeśli nie przestanie to dostanie warna (a nawet był kilkukrotnie informowany)
4. Tamci nie dostali, bo nie prowokowali i zaczeli jedynie odpowiadać na różnego rodzaju oskarżenia
5. Grać sobie możesz teoretycznie, tylko co za problem sprawdzic logi czatu w poszukiwaniu Blizzard albo poblokować wszystkie prywatne proxy? Czy choćby ustawić możliwość łączenia się jedynie z polski?
I na koniec KS i PK było dozwolone, w mojej obecności nie używali żadnych mocnych słówek, a że nie chciało wam się screenow ukazujacych prześladowanie wysyłać - wasza strata.
Wspominałeś coś o chamskim zachowaniu i tekstach hm... a czym jest tekst "skocz mi ^^" ?
Cytat:
ps3. nie no jezeli Jestes od wiekszego czasu w Unseliee to nic do Ciebie nie mam i sorry , ale jezeli dolaczyles sie od tego Twojego serva to .. ^.-'...
Gram pod różnymi nickami, i zwiedziłem wiele serwerków... ale najbardziej to pamiętam SpirytMu grałem tam z tommym, radzikiem i innymi... bodajże podczas 4 czy 5 edycji, o ile nie na tej i tej.
Co do mnie - ja ostatnio zarabiam na MuGlobalu, i raczej nie będę już miał okazji grać w unseliee :] choć może się to zmieni.
zrob mi konto na zhyper mu ;) np. popularny duzy serverek zrob mi tam konto wyslij na pm login i haslo :) , moge Ci nawet ss porobic jak poruszam skrzydla ;] daje w trade itp :)
http://www.zhypermu.com/ <- prosze , a konto puste ma sie rozumiec :) z jakas Twoja wybrana postacia :) pozniej Sobie wbijesz i zobaczysz iz skrzydla sa w valut , lub w Twoim invenotry ;] to nie jest jakis shadow bug itp , skyrzdla mozna sprzedac do sklepu itp ooo wlasnie - zrobie 3x ss jeden jak trzymam skrzydla w powietrzu , drugi jak nimi poruszam po invenotry 3 jak sprzedaje i dostaje kaske ;] - shadow buga nie mozna sprzedac w sklepie :)
prosze mala scena screnowa... dla wyjasnienia iz wingi nie sa zadnym bugiem itp ;] dostaja wlasny kod a dlaczego? bo sa generowane w chaos machine :d
Ps. sry ze sie unioslem ;) nic do Ciebie nie mam, tzn w takim razie ,
Ps2. Niechce ani nie bede kozaczyl :) , poprostu chce udowodnic iz robienie itemow z niczego to nie legenda a prawda
Ps3. nie bede niszczyl Ci serva tzn. nie bede probowal wbijac , portow blokowac blednymi pakietami itp ;) , Chcecie grajcie :) nie bede psul przyjemnosci grania innym ;)
(GraczOM graczą wpisalem w google obie formy i są obie odpowiednie xd tzn nie poprawilo mi ani tak ani tak :P) , nie bede toczyl juz sporu sie wyzywal itp eh ... musze sie z tym tez ograniczyc z piciem jeszcze poczekam.
dobra, ale to juz wogule inny temat teraz ten o wingach :P prosze:
1.
2.
3.
(Przy cancel by znikl shadowbug... :d)
4.
5.
(shadow buga nie da sie sprzedac w sklepie)
6.
7.
(shadow buga nie da sie poruszac po invenotry)
8. Itemy mozna swobodnie wyciagac z valut jak widziales na innych screnach :)
9. Jedyna metoda by zlapac bana? - wszyscy maja 1 lv wingi lub 2 - nikt nie ma 3
a zara powstaja z 100 par wingow 3 lv - brak mozliwosci zrobienia 1 lv wingow i 2 lv :( wiec na niektore servery z malym expem to troche lipa ;d bo zanim sie zrobi ten 400 lv ^^...
Ps4. grales na ChaosMu? BluMu....? (sry ze z kropkami ale tu nie chodzi ze cos nie tak :P tylko poprostu zle wspominam ten server jedyny server na ktorym admini to kretyni ;d...)
Ostatnio zmieniony przez BliZz4Rd 2008-03-13, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
Pakiecik, jak chcesz moge Ci wysłać też pakiety autokila, albo autopicka jeweli ;P wystarczy wklepac w swoim programiku i juz ;P
Mówie Ci o moim serwerze a nie zhypermu. I nie mowilem, ze Ci nie wierze... tylko, że nie na każdym zadziała.
Co do fenrira - jakoś mi się nie chce wierzyć, bo jego pakiety są blokowane... fenrir nie został dodany przez 'zwykłych' ludzi, tylko przez webzen... no ale pewien nie jestem.
chwila na google nie boli :> wiem
-
ale to jest bez roznicy pewnie zmienisz porty game serva ;P , w notatniku mozna ustawic, uzyskac wszystkie ip ktore sie lacza ze mna;P tzn dokladnie jest IP: PORT :d po czym tez mozna uzyskac port ;) Artemis wszystko sie da wystarczy chciec :)) ,
nie no , niechce pakietow niechce psuc az tak sobie gry , pozatym dla mnie to wszystko jest bezuzyteczne ;/ ciagle to samo bicie lv od 0... a pozniej pretensje innych ze ,, a bo ja gralem fair i zobacz a Ty nie fair i dlatego jestes lepszy" no i niechce zeby tak bylo... dlatego Alione i Maniek nie kaza mi uzywac takich rzeczy :d
Blizard, porty beda zablokowane... mowie Ci ze gracze beda laczyc sie ze specialnym programem, który bedzie przetwarzał informacje, a dopiero pozniej będzie łączył z serwerem. Będzie to polegało na tym:
User łączy sie przez port jakis tam, zalezy jaki ustale z eternal-war.pl
w eternal-war.pl nastąpi sprawdzenie poprawności pakietu
Pakiet zostanie wysłany przez ten prgramik do gameservera
czyli reasumując:
pakiety beda odbierane tylko z mojego komputera - bezpośrednio do mnie nic nie wyślesz
Program będzie odrzucał niechciane pakiety
Gdy odbierze 10 wadliwych pakietów które itak odrzuci, to daje auto DC, po odbiorze 50 wadliwych pakietów daje autoban24h
Ja nie znam wszystkich hacków, i nie jestem w stanie przed wszystkimi zabezpieczyć... ale napewno przeciętna osoba sobie nie pohackuje na serwerze.
Jestes w stanie sie zabezpieczyc przedwszystkimi :p , na zagranicznych forach duzo razy takie rzeczy sa poruszane :d , btw. ale zobacz ;> tutaj jest nie raz jak wyslesz pakiet ze ,,pranie nie powiodlo sie" :P
było by to możliwe, gdyby nie program który szyfruje wszystkie pakiety... a bez tego programu nie wejdziesz na serwer. Program sprawdza co sie dzieje w cliencie (mowie o skyteam anticheat) pozniej wysyła zaszyfrowany pakiet do bazy którą się odpala na kompie serwerowym, tam pakiet zostaje odszyfrowany i sprawdzony, i dopiero leci do GS'a
Pozatym ja nie bede tracił czasu na przeszukiwaniu for, bo itak każde zabezpieczenie da się złamać... wiem coś o tym, bo na globie kazde CC wygrywam na hacku, a jewele pozniej sprzedaje za normalna kase. I zobacz ile oni wydali na zabezpieczenia, a ile moge wydac ja...
@blizzard, ja nie uzywam ani catastrophe, ani cheat mastera...
Ostatnio zmieniony przez Artemis 2008-03-14, 02:33, w całości zmieniany 1 raz
ach ten Lodi i ten jego Cheat master ^^ ;P , ja tam nie lubie jego czita ;d i duzo sobie za to kasy bierze... wole free swoje i wlasnie bez zadnych podejrzen :P