FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Album Download

Strona Główna

Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Taktyka na CS 08.02.2009 ABC MU serwer
Autor Wiadomość
SMYK 

Wysłany: 2009-02-04, 13:09   Taktyka na CS 08.02.2009 ABC MU serwer

sytuacja przedstawia sie nastepująco:
walczymy z ally PUCCA, ViLegits, Saints...wbrew pozorom ally to wcale nie przewyższa nas ilościowo(spójrzcie na skład osobowy Saints to sa konta towarowe IRDO - połowa)..w zasadzie musimy sie skupić na kilku osobach Billi, Winter(Pucca) + trio IRDO, reszta to postacie o mniejszej wartości bojowej(przykład Cube to EMG praktycznie nie groźny)

moja propozycja taktyki jest taka(oczywiscie sugestie zmian mile widziane):
Tworzymy w naszej guild 4 podstawowe PT:

1. Maniekk(BK),NoMore(EE),Cony(SM),Zero(DL),Evela(AE)

zadania: w pierwszej fazie rozbijanie kolejnych bram i statuł umożliwiajacych wejscie do komnaty, zajęcie centralnego miejsca w komnacie przy koronie i eliminacja wchodzacych wrogich graczy do komnaty do momentu ustawienia się pozostałych naszych pt na przyciskach, po przejeciu zamku patrolowanie komnaty w celu eliminacji wrogich jednostek
Maniekk-korona i rejestracja, hp buff dla pt
Cony -pamięta o SB dla pt + lightning +skile CS(nie icestorm)
NoMore-wiadomo bufy
Zero-bardzo wazna postac(summon graczy do komnaty) + crittical dmg + jesli zrobi konia skill kobyłki na Billim jesli bedzie probował rejestracji(to jest bardzo wazne)
Evela-stopuje iceage postacie w poblizu pt, eliminacja wrogich EE w komnacie

2. RadzikPVP(BK),EnergyMIX(EE),Kasandra(SM),Myszka(AE),Tommy(MG)

zadania: w pierwszej fazie podobnie jak pt Manka rozbicie bram i statuł i po wejsciu do komnaty zajmuje lewy przycisk(zgłasza na ally czat gotowość)..po przejeciu zamku i wyczyszczeniu komnaty pt to wychodzi przed komnate i eliminuje wrogie jednostki probujace wejsc do komnaty
RadzikPVP-przycisk +hp buff dla pt
MIX - bufy
Kasandra-SB dla pt +lightning na zmiane ze skilem CS
Myszka - iceage + eliminacja wrogich EE
Tommy - fireslah + lightning (jak Radzik na przycisku)

3. DeathAbys(HP MG okolo 5,5k hp powinien miec +bedzie miał okolo 20% refa),Poli(BK).Madzius(EE),HOPE(SM),HadawayMG(MG)

zadania: rozbicie bram i dojscie do komnaty a tam zajmuje prawy(dolny) przycisk i DeathAbys zgłasza gotowość na czacie, po przejeciu zamku pt to patroluje komnate i pomaga eliminowac wrogie jednostki pt Manka
DeathAbys - przycisk + stanie na skilu tarczy+ lightning
Poli - ochrona DeathAbysa +eliminacja wrogów +hp buff dla pt
Madzius -bufy
HOPE -SM dla pt + ligtning + skill CS
HadawayMG- lightning+skill CS

4. Kiler(BK),AlionE(EE),CzarT(SM),Maaciek(SM),AM3T(SM)

zadania: komando wspomagajace, skupiacie sie przedewszystkim na Billim i Winterze, staracie sie ich eliminowac i utrudniac im maxymalnie zycie do tego likwidacja wrogich EE i ewentualnych DLi mogacych summonowac..najlepiej jak byscie sie ustawili w ostatniej bramie i tam walczyli
Indywidualnie klasy postaci uzywaja skili podobnie jak w poprzednich zespołach z tym ze jesli uda wam sie odpowiednio ustawić to SMowie powinni kłaść skill icestorm na ostatnia brame po przejeciu zamku a tylko Kiler powinie likwidowac jednostki z combo te ktore sie przebija przez te osłone z icestorma.

pozostali powinni dobrać sie w pt i w miare mozliwości utrudniac maksymalnie zycie przeciwnikowi
nie wiem tez jak bedzie z gildia Żywiec..stoh to stary wyjadacz CSów i dobrze wie co ma robić wiec nie bede im niczego narzucał...

UWAGA: NIE ATAKUJEMY WSZYSTKICH BRAM, ATAKUJEMY WSZYSTKIMI LUDZIMI PO KOLEJI 1 BRAME W KAŻDYM SZEREGU..I TAK ZACZYNAJAC OD POCZATKU NAJPIERW ATAKUJEMY W PIERWSZYM SZEREGU ŚRODKOWĄ BRAMĘ POTEM LEWĄ I NA KONIEC OSTATNIA POJEDYŃCZĄ

drobne rady ale bardzo wazne:
-w czasie CSu nie spamowac na czacie, pisac tylko konkretne informacje(np: pusto na X przycisku, albo Billi sam na koronie itp)
-przed startem CSu zaopatrzyc sie w duza ilość HP, zrobić POSy i POBY(1b=10pobów, 1s=10posów)
-kazdy niech zakupi po 3-4 TOWN Portale i przypisze je pod klawisz E, po przejeciu zamku jak ktoś padnie z nas po uzyciu tego scrola powinien pojawic sie pod komnata
-nie podejrzewam przeciwników o to aby zrobili LSy ale na wszelki wypadek rozgladac sie gdzie sie respawnaja
-Maniekk powinien przypisac rangi Asystenta i BMA aby postacie te mogły korzystac ze specjalnych skili(mam tu na mysli Frosta szczegolnie)
-w momencie gdy jakiś BK atakuje z combo to SM pomagajacy mu bić przeciwnika kategorycznie nie powinien bic go lightningiem lecz skilem CSa bo cała robota z combo BK o dupe potłuc
-podczas rejestracji SM i MG ustawiaja skill lightnig i tym skilem odpychaja przeciwnika probujacego atakowac postac na przycisku, DL
-nazbierajcie jak najwiecej ringow ww aby miec zapas na caly CS(1 ring to mniej wiecej 15 minut walki)
-ja nie probowalem ale dzis sprobuje pokrecic poty z odnawa SD(trzeba wlozyc do pralki 3 takie same poty AGI(te granatowe) i zakrecic)...szczególnie mam tu na mysli Manka i Radzika

myśle ze jesli osoby w 30% zastosuja sie do tej taktyki uda nam sie bez wiekszego problemu zdobyc zamek

REKLAMA 

Wysłany: 2009-02-04, 15:34   

Sidious 

Wysłany: 2009-02-04, 15:34   

Wszystko pięknie tylko ktos zapomnial o mnie :cry: ( ee )

SMYK 

Wysłany: 2009-02-04, 16:02   

nie zapomniał ale nie wiem gdzie cie umiejscowić...DL by było łatwiej gdzies wkleic :/

Kiler 
Kiler

Wysłany: 2009-02-04, 17:16   

ee moze stac na poczatku mostu i bufowac tych co padna moze??

Maniekk 
Administrator

Wysłany: 2009-02-06, 15:09   

Grzesiu jezeli chodzi o moje party to mogloby byc OK ale sa 2 problemy ze ja nie dam forte bo nie posiadam nic prawie ENE oraz przydalby sie w moim party BK ktory ma duza ilosc ENE aby dac mi Bonus do HP (Radzik, Poli - nie wiem ktory ma wiecej ENE). Pomysl prosze jeszcze raz nad moja struktura party zeby wszystko bylo ok :) Pozdrawiam...

Odpowiedz do tematu